Nr. 28, Saptamana 28 (23 - 29 mai 2011) 
Acest e-newsletter face parte dintr-o serie de buletine electronice saptamanale care vor informa pe cei interesati asupra progresului proiectului NANOPROSPECT (Nanotehnologii in Romania: studiu prospectiv).
 

1. Nanoelectronica in Romania: editia a doua a NanoElRei Summit (CCIR, Amfiteatrul "A. I. Cuza", 31 mai 2011, ora 9)

O "zona fierbinte" a peisajului "nanotehnologiilor in Romania", asa cum a fost conturat de catre proiectul NANOPROSPECT o reprezinta nanoelectronica.

Camera de Comert si Industrie a Romaniei gazduieste al doilea eveniment din seria NanoElRei (NanoElectronics in Romania:Research-education-innovation), cu prezentari focalizate pe Investitii si o dezbatere legate de Clustere.
La manifestare participa Dr. Andreas Wild, Director executiv ENIAC-JU, parteneriat public-privat in nanoelectronica, cu sediul la Bruxelles, reprezentantii la varf ai unor companii multinationale (RTR etc.), ai unor institute de cercetare si ai autoritatilor.
Evenimentul este prezentat la adresa: www.romnet.net/nano/31mai2011/. A se vedea Programul manifestarii si formularul de inregistrare

2. Dezbaterea finala NANOPROSPECT

In ziua de 24 mai 2011, la Hotel Ramada Majestic (Bucuresti) a avut loc dezbaterea finala a la scara nationala, a rezultatelor proiectului NANOPROSPECT, la care au participat aproape 100 de reprezentati ai mediului academic si industrial dar si autoritatilor guvernamentale.

Lucrarile au fost deschise de dl. prof. dr. Dragos Ciuparu, Presedintele ANCS [foto], care a vorbit despre asteptarile legate de studiul prospectiv dedicat nanotehnologiilor.

La dezbateri a participat si dl. Florin Talpes, Presedintele Consiliului National pentru Dezvoltare si Inovare (CNDI), organism nou infiintat al ANCS [foto]. Interventia domniei sale a fost legata de importanta legaturii cercetarii cu industria.

Proiectul NANOPROSPECT (www.imt.ro/NANOPROSPECT) ofera in acest moment informatii numeroase privind resursele umane si materiale existente in tara, proiectele finantate si rezultate obtinute. Recomandarile facute de consortiu, in urma consultarilor cu specialistii din tara si din strainatate vizeaza printre altele si tematici de cercetare in programele nationale.

3. Ancheta on-line privind situatia domeniului nanotehnologiilor

In saptamana care a precedat Dezbaterea nationala din 24 mai 2011 s-a desfasurat o ancheta on-line privind situatia domeniului nanotehnologiilor din Romania (cercetare, educatie, cooperare internationala etc.).
Ancheta s-a desfasurat in paralel cu specialistii din Romania (163 respondenti, dintre cei care apar in bazele de date NANOPROSPECT) si cu cei din diaspora (13 respondenti) si rezultatele pot fi vizionate la adresele:  
www.imt.ro/NANOPROSPECT/databases/chestionar/statistica/ si respectiv www.imt.ro/NANOPROSPECT/chestionar-diaspora/statistica/ (intrebarile sunt aceleasi).

4. Utilizarea bazelor de date pentru proiectele de Parteneriate

Se asteapta in urmatoarele 2-3 saptamani lansarea unei noi competitii in programul de Parteneriate.

In cazul domeniului de nanotehnologie, formarea consortiilor poate fi facilitata de catre Bazele de date NANOPROSPECT, prin formularul de cautare avansata, care are deja aproape 3000 de inregistrari. Formularul este disponibil la adresa www.imt.ro/NANOPROSPECT/databases-advanced-search/ si datele sunt accesibile fara parola. In schimb, pentru introducerea de noi date este necesara o parola (procedurile sunt descrise pe pagina de web www.imt.ro/NANOPROSPECT).

 

IMPORTANT: Nota in atentia celor care vor sa retransmita acest mesaj:  
Pentru a asigura pastrarea informatiei in forma ei originala va rugam sa folositi exclusiv forma pdf a acestui e-news, accesibila la adresa:
www.nano-link.net/e-newsletter_NANOPROSPECT/e-news28/e-news28_NANOPROSPECT.pdf.